Pilates, PilatesFlow, Cardio Pilates - Légy Fitt

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Pilates, PilatesFlow, Cardio Pilates

ÓRATÍPUSOK

nyugis, meditatív óra (kezdőknek, idősebbeknek is ajánlott)


A törzs mélyizmainak erősítését-nyújtását előtérbe helyező egész testet megdolgoztató mozgás-módszer, melynek jótékony hatása nemcsak tested formai változásaiban, hanem testtartásod javulásában, hátfájásod megszűnésében is megnyilvánul.
Hatékonyan alkalmazható derékfájás, csípő, térd és más mozgásszervi betegségek esetén is ízületkímélő hatása miatt.
A módszer lényege  hogy olyan egyenletes, fokozatosan felépített és egyénre szabott gyakorlatokból áll, amelyek elősegítik izomzatunk harmonikus egységként történő működését. Egyúttal magába foglal egy olyan speciális légzéstechnikát, melynek segítségével nemcsak a szervezet oxigénellátása növelhető, hanem a fizikai teljesítmény is jelentősen fokozható.
A Pilates-torna elsősorban a törzs izomzatára koncentrál, erősítő és nyújtó gyakorlatokból áll.
És hogy mit nyújt nekünk a Pilates?
Szép, szálkás izmot, rugalmas gerincet és formás testet. Na meg azt kellemes, minden porcikánkat átjáró jóleső érzést az órák után. Lépésről – lépésre haladva, rendszeres gyakorlással a módszer könnyen elsajátítható.
Korra, edzettségi szintre való tekintet nélkül vágjunk bele bátran!

Oktató: JULCSI, FLÓRA, B.TIMI, B.BEA

Bejelentkezek az órára!
A pilates gyakorlatok fő célja, hogy a test és a lélek összehangoltan dolgozzon,  az alábbi 6 fő elv alapján:

   Koncentráció – A gyakorlatokat kellő figyelemmel kell végezni.
   Irányítás - Mozgások összehangolása, a légzés összehangolása a gyakorlatokkal.
   Központosítás - Pilates szerint minden mozgásnak a test erőközpontjából kell kiindulnia (a hát-alhasi rész)
   Áramlás, ütem - Minden gyakorlatnak külön üteme, lüktetése van.
   Pontosság - A gyakorlatok minél pontosabb végrehajtása, lassú, egyenletes mozdulatokkal.

A pilatest Joseph Pilates alkotta meg Németországban, a múlt század elején. Pilates gyermekkora óta súlyos ízületi panaszokkal és asztmával küzdött, ám ennek ellenére egész életében aktívan sportolt

Hogyan kell végezni a pilatest?
A pilates gyakorlatok lényege tehát a finom, lassú, pontos mozgás. A gyakorlatokat legtöbbször a földön kell végrehajtani, matracon vagy egy törölközőn. Érdemes tükör előtt csinálni, hiszen így láthatóak a hibák, és könnyebben ki lehet őket javítani.

Az óra végén relaxációs gyakorlatok vannak, amelyek segítenek ellazulni. 10-20 alkalom után már látható az eredmény, a test szép lassan átalakul, kecsesebb formásabb lesz. A kismamáknak vagy a férfiaknak sem kell megijedniük, ez a módszer nekik is ajánlott.

Öltözzünk kényelmesen az órára, semmiképpen ne vegyünk fel szűk ruhákat. Általában cipő sem kell, egy zokni bőven elég (de aki szeretne, mezítláb is lehet).
Kinek ajánlott a pilates?

A pilates nem megerőltető mozgás, nem okoz heves szívdobogást, a gyakorlatok könnyedén elvégezhetőek. Az egész nap szellemi munkát végző, egy helyben dolgozó embereknek kifejezetten jó mozgásforma, illetve azoknak is, akik valamiféle sérülésből épülnek fel. A stresszkezelésre is kiváló, ha már próbáltad a jógát, bizonyára ez is tetszeni fog.Cardio Pilates
Erősebb Pilates óra, ahol az intenzívebb gyakorlatok hatására a pulzus is minimálisan megemelkedik.

PilatesFlow
"Megkoreografált" pilates óra, ahol nem állunk meg, a gyakorlatokat alacsony ismétlésszámmal, de összekötve végezzük, kitartott pozíciókkal közbeiktatva.
Közben nyújtópózokban megpihenünk és 2 ivó szünetet tartunk. :)
Az óra végén testtudat fejlesztő rövid meditáció.


 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz