KRISZTI - Légy Fitt

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

KRISZTI

OKTATÓK

Fehér  KRISZTI


óraadó
szakmai vezető

Óratípusaim:

Alakformáló, Zsírégető
ZUMBA
TRX
Stretching
LadyFUSION
SALSA


"A Légy Fitt Mozgáscentrum az én álmom, 2010 óta valóság. Egy olyan edzőtermet szerettem volna létrehozni, ahol fesztelenül sportolhat nem csak az aki szép, csinos, fiatal és jómódú, hanem bárki, aki tényleg mozogni járna egy edzőterembe (és nem ismerkedni vagy selfie-zni) megfizethető áron, nem luxus, de igényes környezetben. Egy olyan helyet, ahol köszönnek egymásnak az emberek az öltözőben, ahol az edzők lelkesen végzik munkájukat hétről-hétre, ahol életunt Barbi-baba helyett mosolygós arc fogad a recepción, ahol emberek vagyunk, és nem egy termék a gyárszalagon... Csak remélni tudom, hogy sikerült...
A Légy Fitt Mozgáscentrum és a Salsa Cubanismo Tánciskola alapítójaként az óratartáson és tánctanításon kívül számos teendőm akad a karbantartói, a hr-es, a marketinges, a pénzügyes stb.  pozíció együttes betöltésével. De imádom! Még mindig inspirál, feltölt és szellemileg frissen tart, hogy gyermekem, a Légy Fitt, egészségesen cseperedjen, fejlődjön és működjön még nagyon sokáig! Igen, kistestvért is tervezek...
Sosem akartam edző lenni...
csak imádtam edzeni és tudatosan, jól akartam csinálni, csupán ezért végeztem el az edzői tanfolyamot. Keményen dolgoztam külföldön, hogy hazatérve megnyithassam a prototípus Légy Fitt-et. Még ekkor is úgy gondoltam, hogy én csak menedzselem a dolgokat a pult mögött., aztán rájöttem, hogy kénytelen leszek beszállni az óratartásba, különben csődbe megyek. Kitanultam, kipróbáltam, és ment, sőt élveztem!
Azóta benne ragadtam, mindig keresem az új dolgokat, az új edzésformákat, igyekszek időközönként mindig valami újat becsempészni az óráimba. Csak olyan edzést tartok, ami a saját testemnek is hasznosnak, hatékonynak bizonyult."

Óráim:
Zsírégető interwall (-800-1000 kcal)
Zsírégető órámat interwall-ra cseréltem, amit nevezhetünk (funkcionális )köredzésnek, Tabata-nak, HIITraining-nek, vagy bármilyen hangzatos egyéb néven. Nálam most ez az abszolút favorit! Lényege, hogy aktív és kevésbé aktív részek váltogatják egymást meghatározott időközönként ("csipogástól csipogásig", 20 - 120 mp-ig) több körön keresztül. Pörgös, "ugrálós", izzadós óra, mert hiszem, hogy csak intenzív kardió-munkával lehet tényleg égetni a zsírt, szó szerint meg kell izzadni érte!
Gyakran csak saját testsúllyal dolgozunk, funkcionális, box-os, aerobic-os elemekkel, de a kardió rész mellett természetesen helyet kapnak a problémás testrészeket (popsi & has) célzottan erősítő gyakorlatok is.
Azoknak is szeretnék kihívást biztosítani, akik már egy alap kondival rendelkeznek, de mivel nem kötelező max intenzitáson végig tolni az egész órát, ezért nem csak nekik, hanem a még kevésbé fitteknek is remek fejlődési lehetőséget kínálhat ez az óratípus.


Stretching / Nyújtás - "Az meg mire jó?"
Stretching órámon sok jóga elemet használok a klasszikus nyújtó gyakorlatok mellett, hangsúlyt fektetve a gerinc "tréningezésére" is. Habár haszontalannak tűnik a 60 perc nyújtózkodás, mégis teljesen újjászületik az ember tőle, a bádogemberből szalmaemberré változik, könnyűnek és légiesnek érzi magát. Bár sokszor nem kellemes, valahogy mégis jól esik. Mozgásszervi fájdalmainkat nemcsak az izmok gyengesége, hanem azok megrövidülése, fefeszülése is okozhatja. Egy megrövidült izom az egész test statikáját megváltoztathatja, aminek hatására kompenzálunk, "eldeformálódunk" majd testünk valahol fájdalommal tiltakozik, hogy a rá szabott új feladatot nem tudja elvégezni.
Tehát nemcsak az izmok erősítésére, hanem nyújtására is figyelmet kell fordítani.  Hajlékonyságunkat csak bizonyos fokig és adott testtájakon határozza meg anatómiai felépítésünk, nagy mértékben fejleszthető, javítható. Jelenlegi fizikai állapotunk általában nem anatómiai határainkat, hanem mozgásszegény, ülő életmódunkat tükrözi. Sok vendégem hihetetlenül látványos változásokon ment keresztül a rendszeres nyújtás hatására, amit számos  hétköznapi helyzetben is kamatoztat.  

Várlak szeretettel!"

Kövess nyomon a facebook-on: Női mozgás Krisztivel - Tánc és fitness


 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz