Funkcionális kondi, köredzés... - Légy Fitt

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Funkcionális kondi, köredzés...

ÓRATÍPUSOK

pörgős, izzadós óra


A funkcionális edzések edzések célja, hogy megdolgoztassa és harmonikusan fejlessze az egész testet, növelje az erőt és erő-állóképességet, valamint csökkentse a testzsírszázalékot. Mindezt a funkcionális training segítségével érjük el.

Köredzés: A körökben különböző eszközökkel (TRX, step pad, kézi súly, gumi kötél, bosu stb.), saját testsúlyunkkal dolgozunk, minden izomcsoportot megdolgoztatva. Hatását érezni fogjuk a mindennapi életben!
Ha valami újra vágysz és kicsit elrugaszkodnál a megszokottól, akkor itt a helyed!

BERNI - Funkcionális kondi
"Az óra hagyományos bemelegítéssel indul, majd egy 10 perces kardió blokk követi. Ez után változatos eszközökkel és saját testsúlyos gyakorlatokkal végighaladunk testünk izmain a fascialáncok mentén. Minden gyakorlatot 3 szinten tanítok, így kiválaszthatod a neked legmegfelelőbbet. Az óra egy hosszabb mobilizációval egybekötött nyújtással zárul, ezért úgy mész haza, hogy fáradt vagy ugyan, de mivel az izmaid nem ugranak össze, úgy érzed, bármire képes vagy!"

KRISZTI - Funkcionális HIIT Zsírégető
"Zsírégető órámat interwall-ra cseréltem, amit nevezhetünk (funkcionális )köredzésnek, Tabata-nak, HIITraining-nek, vagy bármilyen hangzatos egyéb néven. Nálam most ez az abszolút favorit! Lényege, hogy aktív és kevésbé aktív részek váltogatják egymást meghatározott időközönként ("csipogástól csipogásig", 20 - 120 mp-ig) több körön keresztül. Pörgös, "ugrálós", izzadós óra, mert hiszem, hogy csak intenzív kardió-munkával lehet tényleg égetni a zsírt, szó szerint meg kell izzadni érte!
Gyakran csak saját testsúllyal dolgozunk, funkcionális, box-os, aerobic-os elemekkel, de a kardió rész mellett természetesen helyet kapnak a problémás testrészeket (popsi & has) célzottan erősítő gyakorlatok is.
Azoknak is szeretnék kihívást biztosítani, akik már egy alap kondival rendelkeznek, de mivel nem kötelező max intenzitáson végig tolni az egész órát, ezért nem csak nekik, hanem a még kevésbé fitteknek is remek fejlődési lehetőséget kínálhat ez az óratípus."


Oktató: GERGŐ
, ADRI, PATRIK, KRISZTI BERNI

Bejelentkezek az órára!

 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz