FLÓRA - Légy Fitt

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

FLÓRA

OKTATÓK

Lévay FLÓRA


óraadó,

Óratípusaim:
Pilates, CardioPilates, PilatesFLow
Alakformálás balettel
Stretching/Nyújtás
Retro alakformáló

"Lévay Flóra vagyok pilates oktató, táncos, a Testnevelési Egyetem hallgatója. A tánc és a pilates által megtapasztalhattam a mindennapos tudatos testedzés jótékony, pozitív hatását, melyet edzőként szeretnék átadni vendégeimnek.
Ahogy önmagunk és a világ megismerése is egy életen át tartó folyamat, úgy testünk megismerése is, melynek legjobb eszköze a rendszeres tudatos mozgás. A tudatos edzés olyan, mint egy randevú a testünkkel. Első alkalommal idegen egy új mozdulat, mozdulatsorozat, később ahogy fokozatosan megismerjük testünket, reakcióit, gyengepontjait, határait, egyre inkább harmóniába kerülünk vele, megtanuljuk tudatosan használni, fejleszteni. Fontos, hogy ezt a „kapcsolatot” testünkkel egy életen át ápoljuk, folyamatosan figyeljünk jelzéseire, változásaira, így hosszútávon megőrizhetjük egészségünket, testi-lelki egyensúlyunkat.
Úgy vélem, a rendszeres testedzés nem csak egészségügyi szempontból fontos, hanem a lelki egyensúlyhoz, boldog élethez is elengedhetetlen, hiszen minél fejlettebb valakinek a testtudata, annál jobban érzi magát a bőrében. A környezetemben élő, keveset, vagy egyáltalán nem sportoló embereken látom, hogy fáradékonyabbak, kevésbé energikusak. A mozgásszegény életmód későbbi mozgásszervi problémák, fájdalmak kialakulásához vezet. Edzőként elsődleges feladatomnak tartom, hogy a rendszeres mozgást a mindennapok részévé tegyem, s ezáltal vendégeim megtapasztalhassák, hogy testük megismerésével, állóképességük és testtudatuk fejlődésével életminőségük is jelentősen javul
."

 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz