Core training - Légy Fitt

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Core training

ÓRATÍPUSOK

nyugis, erősítő óra (kezdőknek, idősebbeknek is ajánlott)


ÚJ EDZÉS A LÉGY FITT-BEN! CORE TRAINING! Amire kivétel nélkül mindenkinek szüksége van!

"Connect first, then work!" vagyis "Először kapcsolódj, aztán dolgozz!" Hogy mit is jelent ez? Az ülő életmód, az egyenetlen talajon való járás teljes hiánya, az ember természetes mozgásmintáinak elvesztése azzal jár, hogy mivel nem használjuk, a törzsizomzat, a "core", vagyis a mag izomzat elsatnyul, nem adja meg testünknek a megfelelő tartást, alapot. Testünk persze elkezd kompenzálni, hogy valahogyan stabilak maradjunk, ez aztán deformitásokhoz, fájdalmakhoz vezet. Ha egy ilyen, részlegesen működő core-izomzattal elkezdünk edzeni ("dolgozni"), az olyan, mintha házat húznánk fel úgy, hogy nem építettünk előtte megfelelő alapot. A ház összedől, a testünk pedig megsérül.
Azzal, hogy nem használjuk a mélyizom-rendszert, idegrendszerünk elveszíti vele a kapcsolatot, gyakorlatilag "kiiktatja a rendszerből". Ezért mielőtt bármit is kezdenénk vele, újra meg kell találnunk ezeket az izmokat, újra meg kell tanulnunk megfelelően használni. Emellett fontos még, hogy a kompenzáció miatt kialakult deformitásokat megszüntessük, a megnyúlt, elgyengült izmokat erősítsük, a megrövidült, túlfeszülő izmokat nyújtsuk, oldjuk.
Erről szól a Core Training. Sok magadra figyelés, koncentrált mozgás, tartások, sok-sok magyarázat, hogy értsd, mit miért teszünk, mit kell érezned. Építs megfelelő alapot! Aztán dolgozzunk tovább!
Minden pénteken 11.00

Oktató: ZSÉ
Bejelentkezek az órára! 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz